Tko to tamo odlučuje?

Selekcijska komisija

Astrid Nox
Astrid Nox
profesorica medijske pismenosti

diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje joj je filmološke kolegije predavao profesor Ante Peterlić. Zaposlena je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu na katedri za umjetnička područja i hrvatski jezik. Predaje kolegije iz filmologije, fotografije, stripa, animacije i medijske pismenosti. Na Poslijediplomskome je doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje su joj predavali i profesori Hrvoje Turković i Nikica Gilić. Stripove čita od treće, a u kino redovito odlazi od svoje pete godine. Fotografijom se bavi od petog razreda osnovne škole koju je polazila u Đurđevcu. Nekoliko je puta samostalno i skupno izlagala. Osnovala je i nekoliko godina vodila filmsku radionicu TEXT u Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici iz koje je stasalo nekoliko ozbiljnih profesionalnih filmaša. Školu medijske kulture obožava (pogotovo trakošćanski period) i polazi od 2003. godine – završila je radionicu montaže i animiranog filma, sve teorijske stupnjeve, a nekoliko godina tamo i predaje. Ne može zamisliti život bez filmova, stripova i fotkanja. Živi u Zagrebu s partnerom i megakreativnim djetetom, također polaznicom ŠMK-a.

Dalija Dozet
Dalija Dozet
redateljica

Filmom se igra još od osnovne škole, kada je kao članica videokluba Mursa u Osijeku svake godine nestrpljivo iščekivala novu Reviju dječjeg filmskog stvaralaštva. Ta su se revijska poznanstva pretvorila u pamtljive suradnje i prijateljstva, a igranje filmom nastavilo se i u profesionalnom smjeru. Filmsku i TV režiju završila je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše scenarije, režira kratke igrane, dokumentarne, komercijalne i autorske filmove. Kao koordinatorica radionica djeluje u Kinoklubu Zagreb, a u ulozi voditeljice do sada je provela preko 30 filmskih radionica za djecu, mlade i odrasle upoznajući mnogo sjajnih ljudi, njihovih zanimljivih priča i čudesnih dijelova Hrvatske. Nakon niza „kratkiša“, trenutačno režira svoj prvi dugometražni dokumentarni film.

Marina Andree Škop
Marina Andree Škop
producentica i redateljica

Zadnjih deset godina bavi se stvaranjem filmova i serija za djecu i mlade. Rođena je 1973. godine u Sarajevu, a u Zagrebu je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti na odsjeku montaže. Razvila je i producirala tri televizijske serije za djecu koje su se prikazivale na Hrvatskoj radioteleviziji. Igrani znanstveno-fantastični film za djecu Moj dida je pao s Marsa završila je 2019. godine. Režirala ga je zajedno s Draženom Žarkovićem, a prikazan je u kinima u sedam europskih zemalja te osvojio četrnaest festivalskih nagrada. Članica je Hrvatske udruge producenata i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.