Hrvatski filmski savez i ovog ljeta u Kraljevici organizira četiri filmske radionice za djecu i mlade od 12 do 17 godina

Hrvatski filmski savez i ovog ljeta u Kraljevici organizira četiri filmske radionice za djecu i mlade od 12 do 17 godina

U Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 19. do 26. srpnja 2021. održat će se četiri radionice Od ideje do realizacije za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film. 

Ljeto u Kraljevici idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje na moru povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Radionice pod nazivom Od ideje do realizacije za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film održat će se u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Na radionicama u Kraljevici mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca u dobi od 12 do 17 godina, a radionice su podijeljene po dobnim skupinama. Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine imate priliku da u sedam dana druženja i zajedničkog rada upitate sve što poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Rok za prijavu je 15. lipnja 2021. godine, a više o uvjetima pročitajte ovdje.

Cijena Hotelskog smještaja s punim pansionom za sedam noćenja iznosi 1.750,00 kn, a cijena participacije po pojedinom sudioniku je 500,00 kn. Ukupni troškovi sudjelovanja na Filmskim radionicama iznose 2.250,00 kn.

Ima li bolje zabave od druženja s filmskom ekipom blizu mora? Ne razmišljaj previše, prijavi se!

Kontakt osobe su Lorena Palošika i Rea Bušić (obrazovni@hfs.hr, +385 99 4321 196) i Martina Kolarić (martina.kolaric@hfs.hr, +385 99 5837 690).