Otvorene su prijave na 9. FIFES Junior – Filmski festival smijeha

Otvorene su prijave na 9. FIFES Junior – Filmski festival smijeha

Filmski festival smijeha će se ove godine održati samo u Junior izdanju, uz novu „otvorenu“ kategoriju filmova!

Udruga FFVAL je ove godine odlučila održati Filmski festival smijeha u izmijenjenom obliku. Održat će se samo FIFES Junior, a kako ne bi morali diskvalificirati dobre filmove samo zato jer nisu smiješni, kategoriji filmova komičnog sadržaja dodana je i otvorena kategorija.

FIFES Junior će filmove predstaviti u 2 natjecateljske skupine: filmovi komičnog ili satiričnog sadržaja, pri čemu film mora biti smiješan i zabavan, a autori će biti podijeljeni u skupinu do 12 godina i u skupinu od 13 do 18 godina starosti; i otvorena kategorija, pri čemu autori moraju biti mlađi od 18 godina u vrijeme nastanka filma.

Prijavljivanje filmova je besplatno, a prijave su otvorene do 10. lipnja 2021. godine!

Prijavite svoj film na neki od sljedećih načina:

  1. Filmfreeway – https://filmfreeway.com/FIFESfilmfestivaloflaughter, što je najjednostavniji način
  2. Preko web forme https://www.ffval.hr/prijava-filma/
  3. E-mailom na adresu fifes.junior@gmail.com ispunjena prijavnica u .doc formatu, a film poslan preko www.wetransfer.com ili sličnim putem. Prijavnicu možete preuzeti na web stranici www.fifes.ffval.hr
  4. Običnom poštom uz potpuno ispunjenu i potpisanu prijavnicu poslati na trošak pošiljatelja , filmove snimljene u HDV ili DVD video formatu.

Sve filmove jednog samostalnog autora ili udruge moguće je staviti na jedan zajednički medij ako ih šaljete poštom. Za svaki film je potrebno ispuniti jednu prijavnicu. Ako se radi o filmu koji nije na hrvatskom, potreban je titl na engleskom jeziku. Ako je film s engleskog govornog područja, potreban je tekst dijaloga u .doc formatu.

Festival će se održati u jesen 2021. godine. Detaljnije informacije pronađite na ovom linku.