Mladi filmaši snimili svoje prve filmove u Kraljevici

Mladi filmaši snimili svoje prve filmove u Kraljevici

Filmske radionice za djecu i mladež u Kraljevici završile su dodjelom diploma i svečanom premijerom filmova koje su snimili polaznici radionica, koje su se održavale od 19. do 26. srpnja u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici

Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Nakon što su zajednički iskristalizirali teme i ideje, mladi filmaši na radionicama filma u Kraljevici neumorno su snimali svoje filmove. Radionice su vodili profesionalni mentori, a mladi su bili podijeljeni u sekcije igranog, dokumentarnog i animiranog filma, s ciljem da tijekom tjedan dana radioničkog druženja snime kratke filmove. Svaka grupa snimila je svoj film koji je bio prikazan na samom kraju radionica. Radionicu za igrani film vodio je Noa Nikolić, radionicu animiranog filma Hrvoje Selec, tajnik Hrvatskog filmskog saveza, a radionicu za dokumentarni film Tomislav Šoban iz Kinokluba Zagreb.

Ljeto u Kraljevici idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje na moru povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. I ove godine mladi filmaši pokazali su veliki interes za radionicama ovakve vrste, no zbog epidemioloških mjera nismo bili u mogućnosti prihvatiti sve prijavljene, tako da je radionice završilo ukupno 30 mladih filmskih entuzijasta.

Veselimo se našem idućem filmskom susretu, a do tada potičemo naše mlade filmaše da snimaju, kreiraju i gledaju filmove!