Posljednji poziv za filmsku avanturu u dvorcu Stara Sušica!

Posljednji poziv za filmsku avanturu u dvorcu Stara Sušica!

Ovogodišnje filmske ljetne radionice za djecu i mlade održat će se od 18. do 23. srpnja na novoj lokaciji – u prekrasnom okruženju planinarskog doma Dvorac Stara Sušica u srcu Gorskog kotara, a poziv za prijavu ističe u srijedu, 15. lipnja! Planinarski dom Dvorac Stara Sušica nalazi se na 800 metara nadmorske visine, u netaknutoj stoljetnoj šumi, raznolike flore i faune i tako predstavlja idealnu lokaciju za vašu ovoljetnu filmsku avanturu! 

Riječ je o radionicama za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film, a mogu sudjelovati svi zainteresirani u dobi od 12 do 17 godina.

Ljeto u planinarskom domu Dvorac Stara Sušica idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje u prirodi povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Ovaj je projekt zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Radionice su podijeljene po dobnim skupinama. Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine imate priliku da u pet dana druženja i zajedničkog rada upitate sve što poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Rok za prijavu je 15. lipnja 2022. godine, a više o uvjetima pročitajte ovdje.

Ima li bolje zabave od druženja s filmskom ekipom za vrijeme ljetnih praznika? Ne razmišljaj previše, prijavi se!

Kontakt osobe su Sanja Zanki Pejić (sanja.zanki@hfs.hr), Lorena Palošika i Rea Bušić (obrazovni@hfs.hr).