Otvorene prijave za 61. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotru hrvatskog školskog filma

Otvorene prijave za 61. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotru hrvatskog školskog filma

61. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotra hrvatskog školskog filma održat će se u Zagrebu od 5. do 8. listopada 2023.

Reviju i Smotru organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje uz suorganizaciju OŠ Marije Jurić Zagorke i Narodnog sveučilišta Dubrava. Prijave su otvorene do 1. lipnja 2023.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju i Smotru prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža, film slobodnog stila i radionički film.

U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije. U kategoriji radioničkog filma involviranost je voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Radovi se prijavljuju online na poveznici https://revijadjece.hfs.hr/prijavnica-2023

Dječji su radovi s godinama i žanrovski raznovrsniji. Nekad dominantan dokumentarni i igrani film, a manje animirani, obogaćen je eksperimentalnim filmom, spotom i reportažom te je posljednjih godina animirani film brojčano sve prisutniji. Stoga jedva čekamo vidjeti radove koji će se ove godine prijaviti za selekciju 61. izdanja Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotru hrvatskog školskog filma.

Želite li i vi biti dio najvećeg dječjeg događaja godine, prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2023. godine. Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može prijaviti neograničen broj filmskih ostvarenja.

Više informacija:  https://revijadjece.hfs.hr/